Hoovitäis energiat (5)

Hoovitäis energiat

Foto: Peeter Kukk

Kui lugeja mäletab, siis Oma Kodu 53. numbris kirjutasime ühest hakkajast ja Saaremaal üpris haruldasest valgest koerast ja tema tublist pererahvast. Nüüd oli põhjust neile uuesti külla minna, sest koeri on peres juba seitse, tõsi, kuus neist veel üsna kutsikaohtu. Kennelil Born To Win White Shepherd sündis tänavu 15. märtsil kuus rõõmsat kutsikat. Kersti Pink ja Slavik-Sander Bõstrov on oma šveitsi valge lambakoera üle uhked ja õnnelikud.

Kuigi nimed on kutsikatel uhked – Born To Win White Timekeeper, Born To Win White Target, Born To Win White Treasure, Born To Win White Talent, Born To Win White Tracker ja Born To Win White Thor –, pole nimedest praegu suuremat abi ja seepärast on kõigile kaela seotud värvilised paelad. Kutsikad on kiibistatud ja passistatud. “Meil on T-pesakond ja seepärast peavad kennelnimed algama ka T-tähega,” selgitab Kersti.

Pererahvas kinnitab, et pealtnäha võivad nad ju ühtemoodi olla, aga ometi on igaühel oma iseloom. Üks on uudishimulikum, teine jälle tagasihoidlikum. Kokku on pesakonnas kaks poissi ja neli tüdrukut.

Müramist on terve õu täis ja külalise jaoks on kõige keerulisem koerahakatistele mitte peale astuda. Kuus on veel suhteliselt väike arv. Selle tõu puhul võib ette tulla ka suuremaid pesakondi, kuni üheteistkümne kutsikani välja. “Kui varasem kogemus puudub, on hea, kui emal on kutsikaid vähem,” ütleb Kersti. Neil kutsikatel on n-ö noored vanemad ehk siis mõlema jaoks on need kuus siin nende esimene pesakond. Kutsikate ema Born To Win White Keykeeper on sündinud septembris 2009 ja isa Born To Win White Outlaw septembris 2011.

Edasi loe maikuu Oma Kodust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 904 korda, sh täna 1)