Eurovisiooni skandaalid: Kahtlane lugu Aserbaidžaani punktidega

Kahtlane lugu Aserbaidžaani punktidega

TÕRJUB KRIITIKAT: Vastates ajakirjanike küsimustele, kas häältelugemine oli ikka aus, ütles Eurovisioni lauluvõistluse korralduskomitee liige Jon Ola Sand: “Lauluvõistlusel osalenud ja miljonid Euroopa televaatajad andsid oma südame ja hinge, et Eurovision 2013 õnnestuks. Seepärast väärivad nad, et kogu protsess oleks aus ja läbipaistev.” Foto: internet

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja Aserbaidžaani välisminister Elmar Mammadyarov puudutasid Moskvas toimunud läbirääkimistel ka nädala alguses puhkenud skandaali Eurovisioni lauluvõistlusel antud punktide ümber. Vastav uudis ilmus Venemaa välisministeeriumi veebilehel.

Eurovisionil antud Aserbaidžaani punktidega juhtus väidetavalt suisa kriminaalne lugu, ütles väliminister Mammadyarov pressikonverentsil, kus osales ka tema Venemaa kolleeg Sergei Lavrov.

“Venemaa lauljanna poolt hääletas suurem osa Aserbaidžaani elanikest. Näiteks pani riigi suurim mobiilsidefirma Venemaa esindaja 1677 SMS-häälega teisele kohale. Ka teiste mobiilsidefirmade andmetel anti Venemaa laulule rohkesti hääli. Praegu on algatatud uurimine, mis peaks välja selgitama, kas Aserbaidžaani hääletustulemusi tõepoolest võltsiti,” ütles Elmar Mammadyarov.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 317 korda, sh täna 1)