Saaremaal on turgu ka Hiina traktoritel

Kõljala POÜ sel nädalal soetatud kallis silokombain ajendas Saarte Häält uurima, kuidas on Saaremaal ostetud odavat põllumajandustehnikat, näiteks Hiina väiketraktoreid.

Hiina traktoritootja Dong Feng Eesti esindaja Peetri Talutehnika müügijuht Indrek Pungar kinnitas, et esimene Hiinas toodetud traktor jõudis Saaremaale 5–6 aastat tagasi ja praegu on Saaremaal kümneid Hiina traktoreid. Hiina traktorit võib kohata Kuivastust Sõrve sääreni välja, isegi Saaremaal asuv nunnaklooster kasutab Dong Fengi traktoreid, rääkis Pungar.

Indrek Pungar selgitas, et Dong Fengi traktoreid kasutatakse väiksemahulisematel töödel, kus suuri võimsusi pole vaja. Neid traktoreid on hästi palju lautades ja väikefarmides. Samuti kasutavad neid juurviljakasvatajad, lihaveise-, lamba- ja hobusekasvatajad.

Dong Fengi traktorite koguarv hakkab Eestis lähenema poolele tuhandele. Hiina traktorid on Lääne analoogidest 2–3 korda odavamad ja poole odavamad kui Korea toodang.

Ka on viimastel aastatel paranenud Hiina tehnika varuosade kättesaadavus, märkis Pungar. “Kohapeal laos on olemas väga suur varuosade valik ja kui vaja, võime kas või traktori kokku panna,” ütles müügijuht.

Meenutades aegu, kui varuosi sai Hiinast tellimise peale, ütles Pungar, et hiinlasi iseloomustab äärmiselt tõsine töössesuhtumine. “Hiinast Tallinna jõudis varuosa kiiremini kui Tallinnast Põlvamaale meie keskusse,” kinnitas Pungar.
“Eestis visatakse see varuosa kuskile laonurka ja oodatakse, kuni mingisugune auto hakkab ükskord kuskile Lõuna-Eestisse liikuma, ja siis ehk tuuakse ära. Selliseid asju on palju juhtunud,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 536 korda, sh täna 1)