Muusikalis “Grease” löövad kaasa saarlased

Menukas Vanemuise lavastuses “Grease” teeb kaasa kolm saarlast-muhulast: Karol Kuntsel, Kaia Oidekivi ja Kristel Aaslaid.

Kuntsel mängib naisõpetajat, kes on ta oma sõnul selline veidike karm mutt, Oidekivi on ühe tüdrukutekamba liige. Aaslaid on aga taustajõud, kes igal võimalikul hetkel laulab ja tantsib.

“Mul on nii pisike, episoodiline roll,” ütles Karol Kuntsel. Ta lisas, et astub naisõpetajana vaid korra lavalt läbi ja tal ei ole võimalust noortega kaasa laulda või tantsida. “Ma olen väike kontrapunkt nende nooruslikule rõõmule.” Kuntseli sõnul on publik lavastuse kenasti vastu võtnud. Nii et saarlastel, kes muusikali näha tahavad, tuleb tee ette võtta kas Tartusse või siis sügisel Tallinna.

Saaremaal laulukonkursside korraldamisega tuntuks saanud lauluõpetaja Sirje Medell aitas “Grease’iks” valmistuda Kaia Oidekivil. Karol Kuntsel oli Medelli laululaps gümnaasiumis õppides.

Vanemuise lavastusest on Sirje Medellil vaid väga positiivsed muljed. “Olin enne lugenud kriitikat, seega läksin etendust vaatama mõningase ettevaatusega, et millal need pahad kohad tulevad. Aga tegelikult on see väga positiivne etendus,” kinnitas ta.

“Grease” on 1972. aastal valminud Jim Jacobsi ja Warren Casey muusikal, mille nimi on laenatud 1950-ndate USA töölisklassi noorte subkultuurilt, keda teati nime greasers all. Muusikali tegevus toimub 1959. aastal Rydell High School’is ja räägib kahe töölisklassist pärit teismelise armastuse keerdkäikudest, taustaks varajane rock ‘n’ roll. Muusikali lavastas Vanemuises Georg Malvius (Rootsi).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 380 korda, sh täna 1)