Endine Leisi lokaal leidis uue omaniku

Kuu aega tagasi kohtutäituri poolt sundmüüki pandud Leisi Õhtupäikese puhkemaja leidis eile teisel katsel uue omaniku.

Varem ka Leisi lokaalina tuntud hoone müüdi uuele omanikule alghinnaga 57 000 eurot. Kuu aega tagasi oli sama hoone esmakordselt sundmüügis 76 000 euroga ning siis lõppes enampakkumine huviliste puudusel tulemuseta.

Kuressaare kohtutäitur Svetlana Põld ei soostunud eile ostja soovile viidates puhkemaja uue omaniku nime avalikustama. Küll aga teatas Põld, et uuel omanikul ei ole hoones puhkemaja pidamise kohustust, nagu see oli PRIA poolt pandud eelmisele omanikule.

Aprillis kirjutas Saarte Hääl, et PRIA toetuse abil Aktsioon OÜ poolt renoveeritud Leisi Õhtupäikese puhkemaja sundmüük toob kaasa PRIA kontrolli ja välistatud pole toetuse tagasinõudmine.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasiku sõnul ei tohi toetusesaaja PRIA-st saadud toetuse abil rahastatud objekti müüa või võõrandada ega selle sihtotstarvet muuta enne viie aasta möödumist viimase toetuseosa väljamaksmisest. Leisi puhkemaja toetus, 99 733 eurot maksti lõplikult välja 31. jaanuaril 2011.

Sarv-Kaasik ütles, et möödunud nädalal käis PRIA kohalik kontroll puhkemaja kohapeal kaemas ja tegi hoone senisele omanikule kontroll-akti. “Kontroll tuvastas, et hoones ei toimunud seda äritegevust, mis pidanuks toimuma,” rääkis Sarv-Kaasik. “Saime omanikult ka selle info, et objekt on müügis tingimusel, et uus omanik võtab üle ka toetusega seotud kohustused,” lisas ta.

Juhul kui uus omanik jätab toetusega kaasa tulnud kohustuse kasutada hoonet külalistemajana üle võtmata, peab hoone senine omanik toetuse PRIA-le tagasi maksma.

Kui PRIA vormistab toetuse tagasinõude otsuse, siis antakse kliendile kõigepealt teada otsuse sisu ja tagasimakse tähtaeg. Kui tagasimakse tähtajaks ei laeku, nõutakse see sisse kohtutäituri kaudu.

Saarte Hääl kirjutas juba eelmise aasta mais, et PRIA toetusega renoveeritud puhkemaja pole kunagi avatud olnudki, hoolimata sellest, et firma kodulehel oli võimalik tubasid broneerida. Majas on kuus tuba ja ette nähtud ööbimiskohti 17 inimesele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 950 korda, sh täna 1)