Ott Tänak sõitis Tallinna rallil teiseks

Ott Tänak sõitis Tallinna rallil teiseks

HEA TEMPO: Oma ehitatud Subaruga ei jäänud Ott Tänak WRC-l kihutanud Georg Grossist palju maha. Foto: Pille Russi/ rallifotod.eu

Nädalavahetusel sõidetud Tallinna rallil hõivasid kaks paremat positsiooni OT Racingu rallipaarid Georg Gross – Raigo Mõlder ja Ott Tänak – Martin Järveoja.

Üle poole aasta taas rallirajal olnud Ott Tänak märkis, et tagasi olla oli lahe. “Võistlemine andis kindlasti hea kogemuse, väga kõva pingutus oli, aga kõik sujus hästi,” lausus ta, lisades, et kõige rohkem on ta rahul sellega, et meeskonnale tuli kaksikvõit.

Taas Subaru roolis istunud Tänaku sõnul kohanemisega suuri raskusi ei olnud, sest mõni aasta tagasi sai ta sellise autoga palju sõita. Ka koostööd Järveojaga hindas saarlane kordaläinuks. “Väga hästi sai hakkama, ma ei pannud teda kõrval suurt tähelegi,” kiitis piloot kaardilugejat.

Kolmest kiiruskatsest koosnenud avapäeva lõpetasid liidrina Ford Focus RS WRC 08-ga kihutanud Georg Gross ja Raigo Mõlder, kes edestasid N-rühma Subarul sõitnud Ott Tänakut ja Martin Järveojat 3,8 sekundiga.

Teisel võistluspäeval rakverelane enam kohta käest ei andnud ja edestas Ott Tänakut 11 kiiruskatse kokkuvõttes 9,8 sekundiga. Viimase kiiruskatse eel juhtis Gross Tänaku ees vaid 0,2 sekundiga, kolmandal kohal asunud mullused võitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov Mitsubishi Lancer Evo 10-l kaotasid liidrile 1,8 sekundit.

Gross vormistas viimasel kiiruskatsel siiski võidu. Sarnaselt Tänakuga N-rühma autoga sõitnud Lukjanuk oli viimasel kiiruskatsel teine, ent edestas Tänakut kõigest sekundiga. Nii jäi venelane lõpuks Tänakule alla vaid 0,6 sekundiga ning pidi seekord leppima absoluutarvestuse kolmanda ja N4-klassi teise kohaga.

“Ma Grossi vastu ei üritanudki,” sõnas Tänak. “Katse oli liiga kiirel ja laial teel, kus nõrgema autoga polnud võimalustki. Samas pingutasime koos Lukjanukiga ikka täiega. Tulemused räägivad enda eest.”

Lukjanuk ja Tänak saavad teineteiselt taas mõõtu võtta juba selle nädala lõpus Lätis sõidetaval Talsi rallil. “Lähme sõidame ja vaatame, mis saama hakkab,” sõnas Ott Tänak.

Võistkondlikus arvestuses saavutas OT Racing samuti esikoha. Lisaks eelnimetatuile kuulus võistkonda ka rallipaar Raul Jeets – Andrus Toom. Tartlased olid üldises pingereas kuuendad ja klassis N4 viiendad.

Saarlastest said Timmu Kõrge ja Erki Pints Mitsubishi Lancer Evo 9-l 5. koha ning kokkuvõttes 24. koha saanud Einar Laipaik ja Siimo Suvemaa BMW M3-l olid võitjad klassis E11.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 231 korda, sh täna 1)