“Jalgpall kooli!” käis Kihelkonnal ja Lümandas

FC Kuressaare ja Eesti jalgpalli liidu poolt Kihelkonnal ja Lümandas korraldatud üritusel “Jalgpall kooli!” osalesid mõlema kooli kõik lapsed.

Eesti jalgpalli liidu (EJL) noorteprojektide juhi Teet Allase sõnul räägiti lastele jalgpallist üldisemalt, vastati laste küsimustele, tutvustati staadionimurul toimuvat ja seejärel mindi staadionile.

Murul näidati lastele ette erinevaid tehnikaelemente ja siis said nad neid ise järele teha. Õpiti, kuidas saab palliga väljakul liikuda, kuidas õigesti sööta, palli lüüa või teha petteliigutusi.

Nii Kihelkonnal kui ka Lümandas toimus kõigi osavõtjate vahel ka üks tõsine jalgpallimäng. Teet Allas kinkis jalgpalliliidu poolt koolidele pallid ning lisaks sai iga laps ajakirja Jalka ja prii pileti FC Kuressaare mängule. Lümandas osales 51, Kihelkonnal 38 õpilast.

“Lapsed jäid väga rahule ja oli näha, et paljud üritasid ka pärast erinevaid tehnikaharjutusi edasi proovida,” märkis Teet Allas. “Hästi positiivne oli see, et mõlemas kohas tulid lapsed pärast ja küsisid, millal nad saaksid tulla Kuressaare klubi treeningutele. Jalkapisik tegi juba oma töö.”

FC Kuressaare tegevjuhi Martti Puki sõnul oli algul plaanis kaasata isegi kuni neli-viis kooli, aga kevadeks jäid sõelale Kihelkonna ja Lümanda.

“Põhjus väga lihtne – neil endil oli väga suur huvi ja initsiatiiv ning lisaks oli meil sinna kaasa võtta nende koolide vilistlased, Miina Kallas Kihelkonnalt ja Sander Laht Lümandast,” selgitas tegevjuht.

“Kindlasti tahame me selliseid üritusi ka teistes Saaremaa koolides teha ja mõnelt poolt on juba huvi ka tuntud,” lausus Pukk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)