Lidia Lõbus: olulisim on eeskuju

Lidia Lõbus olulisim on eeskuju

KOOSOLEMISE RÕÕM: Ema Lidia, pere pisemad Harry Rudolf ja Gustav koos isa Toomase ja 91-aastase vanaisa Rudolf Vookaljuga. Foto: Sander Ilvest

Aasta ema Lidia Lõbus ütleb, et laste kasvatamine ei ole raske, ent nende jaoks tuleb alati olemas olla.

“Sa võid mis iganes teha, aga lapsed kasvavad ikka sellisteks, nagu nemad tahavad, ja täiesti erinevateks,” räägib Lidia Lõbus, kellel on viis last. Oluline on tema arvates just see, et lapsi tuleb palju armastada ja hellitada ning luua neile turvaline keskkond, koht, kus kasvada, ja et ema oleks laste jaoks alati olemas. Siis kasvavad nendest julged ja elurõõmsad inimesed.

Lidia rõhutab, et laste kasvatamisel ja otsuste langetamisel tuleb alati usaldada iseennast. “Esimese lapsega lasksin end teistel mõjutada ja üritasin teda muuta, mida hiljem olen kahetsenud. Ent nüüd olen õppinud usaldama oma sisetunnet,” räägib Lidia. Tema arvates võib kõrvalt õpetajaid palju olla, aga kui sa üritad oma last nende nõuannete järgi muuta, siis lõpptulemusena võid ta hoopis õnnetuks teha.

“Usalda ja jälgi oma last, see on kõige õigem,” sõnab ta, lisades samas, et kui ta saaks nende teadmistega, mis tal praegu on, ajas tagasi minna, siis ainus asi, mida ta muudaks, on see, et ta usaldaks alati oma sisetunnet ja teeks nii, nagu ta ise tunneb ega kuulaks teisi. Samuti loodaks ta, et suudab sagedamini mõttes kümneni lugeda.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 250 korda, sh täna 1)