Tänulik pilk ja naeratus

Kuressaare linn ja miks mitte ka kogu Saaremaa said eile juurde ühe omanäolise ajaviitmisriista. Kallemäe kooli Kuressaare filiaali õuele paigaldati kiik neile lastele, kellel pole võimalik tavalise kiige peale pääseda.

Inimeseloom on kord juba selline, et tegelikult ei suuda ta teiste vaeva, valu või erisusi kunagi täielikult tajuda. On küll kurb või kahju ja mõistus nagu saab aru, aga füüsiliselt aru saada ei suudeta. See on ka loomulik. Kui pole tundnud, siis ei teagi ju, kuidas tunda. Ja hea, kui mõistuski aru saab ja tahet jätkub, et aidata neid, kes ennast ise aidata ei saa.

Öeldakse, et inimene ei tee midagi ilma midagi vastu saamata. Tõsi ta on. Seetõttu ei usu paljud heategevusse, arvates, et selle taga on kas soov silma paista või midagi saavutada. See aga enam tõsi ei ole. Sellistel juhtudel saadakse vastu tänulikke pilke ja naeratusi. Need annavad palju rohkem jõudu kui kogu maailma kullakoormad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 126 korda, sh täna 1)