Runö alustas teist hooaega

Ruhnu saarega on nüüd taas olemas regulaarne laevaühendus. Kiirlaev Runö teeb reise Ruhnu saarele nii Roomassaarest kui ka Pärnust. Laevaliikluse hooaeg Ruhnu liinidel kestab maist kuni oktoobri lõpuni.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on tänavuse hooaja graafik üldjoontes sarnane eelmise hooajaga, kuid mõni muudatus siiski on ning need tulenevad reiside arvu kasvust, võrreldes eelmise hooajaga. “Sel hooajal on üle nädala võimalik teisipäeviti Saaremaalt Ruhnus ära käia ka ühe päevaga. Eelmisel hooajal avanes see võimalus vaid kord kuus,” ütles Hiiuväin.

Pärnu liinil on suurem muudatus see, et alates 17. juunist läheb laev suve tippajal Pärnusse neljapäeva õhtul kell 18.30. Varemalt toimus see reis reede hommikul kell 6, et teha Pärnust Ruhnu reedel kaks reisi.

Runö mahutab 60 reisijat. Igale reisile saab kogu hooaja ulatuses ette broneerida 45 kohta. Viis kohta läheb müüki 14 päeva enne reisi. Ruhnu sissekirjutusega elanikele hoitakse kaheksa kohta, mis tuleb samuti nimeliselt broneerida. Kaks kohta on laeval alati vabad hädajuhtumite puhuks.

Broneerimine 2013. aasta hooajaks algas 15. aprillil. Kuna huvi Ruhnu reiside vastu on suur, siis broneeriti paljud juulikuu reisid Hiiuväina sõnul juba esimestel päevadel, seda eriti nädalavahetusteks.

Suurte gruppide saarele sõidutamine on keeruline, sest Runö mahutavus seab omad piirangud. Paljudele reisidele on siiski ka veel vabu kohti, mis võimaldavad soovi korral planeerida Ruhnu saare külastamist. Piletihinnad on samad, mis eelmisel hooajal.

Hea ilmaga kestab reis Roomassaarest veidi üle kahe tunni ja Pärnust üle kolme tunni. Tuule ja lainetuse korral võib reis pikemaks venida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 170 korda, sh täna 1)