Muhu keskus võib saada ohutuma liikluse 2015. aastaks

AS-i Teede Tehnokeskus projekteerijad alustavad Muhu Liiva teedevõrgu rekonstrueerimist ning Liiva ja Piiri küla vahelise kergliiklustee projekteerimist.

“Täna oli esimene koosolek, kus teelõik sai sõna otses mõttes läbi jalutatud ja esimesed asjad selgeks räägitud, mille alusel projekteerija oma esimese visiooni koostab,” rääkis Muhu vallavanem Raido Liitmäe projekteerijate, maanteeameti ja Muhu valla esindajate eilsest ühisest töökoosolekust.

Vallavanema sõnul peab tee-ehituse tehniline projekt olema tellija laual 20. novembriks ning esialgsete plaanide kohaselt rekonstrueeritakse Liiva liiklusohtlik teelõik ja 2015. aastal valmib kergliiklustee.

Maanteeamet on varem rääkinud plaanist ehitada Liiva küla läbiv liiklusohtlik teelõik ümber ning varustada Liiva–Nõmmküla ja Liiva–Suuremõisa–Piiri ristmiku piirkond lisaradadega, et autod saaksid peateelt ristmikele pöörata suurt liiklusvoolu takistamata. Kavas on rekonstrueerida kogu Liiva küla 50 km kiiruspiirangu ala, kokku on rekonstrueeritava teelõigu pikkus umbes 950 meetrit. Samuti ehitatakse Liiva asulas välja korralik välisvalgustus.

Lisaks ehitatakse Liiva ja Piiri vahele kergliiklustee, mis osaliselt hakkab kulgema suure maantee ääres ja osaliselt mööda vanu vallateid, näiteks teelõik, mille ääres asuvad Liiva kirik ja apteek. Kergliiklustee on oluline eelkõige Piiri elanikele.
Kuna Piiril kauplust ei ole, siis käivad sealsed eakamad elanikud Liiva poes, sõites jalgrattaga tiheda liiklusega maanteel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 613 korda, sh täna 1)