Lõhkematerjali kampaania: Saaremaalt ei ühtegi väljakutset

Eesti lõhkekehaleidude poolest üks rikkamaid piirkondi – Saaremaa – esines päästeameti lõhkematerjali loovutamise kampaanias väga tagasihoidlikult.

Lõhkematerjali loovutamise nädalase kampaania ajal said päästeameti demineerijad 100 väljakutset, millest 31 oli seotud kampaaniaga. Kokku loovutati 1,2 kilogrammi püssirohtu, 11 mürsku, 9 lõhkepaketti, 5 käsigranaati, 19 detonaatorit ja veel muud plahvatusohtlikku kraami.

Nulliringi jäid lisaks Saaremaale Hiiu- ja Põlvamaa.

Päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Arno Pugonen palub inimestel vaatamata kampaania lõppemisele teatada nende käes või neile teadaolevast lõhkematerjalist hädaabitelefonil 112. Lõhkematerjali vabatahtlikul loovutamisel karistust kartma ei pea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 65 korda, sh täna 1)