Saarlased võtsid Eesti koondiselt geimi

Saarlased võtsid Eesti koondiselt geimi

TUBLID POISID: Karli Allik (vasakult), Johan Vahter ja Kevin Saar tõid mängu murrangu ja aitasid saarlastel võita geimi. Foto: Sander Ilvest

“Ei ole palju piirkondi, kes on koondist võitnud või geimi saanud,” märkis Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Avo Keel pärast 3 : 1 võitu Saaremaa koondise üle.

“Saaremaal olid selles mängus puudu Keith Pupart, Timo Tammemaa, Andris Õunpuu ning Selveri musketärid Denis Losnikov ja Helar Jalg. Kui sünnipärased saarlased kokku panna ja need, kes on siin oma võrkpalluriteed alustanud, siis näeme, et võrkpallipealinn on õiges kohas,” avaldas Keel saarlastele tunnustust.

Saaremaa koondise treener Toomas Jasmin tõdes, et osatakse võrkpalli mängida küll. “Täna andsime täitsa hea vastupanu, mida näitab geimivõit,” lausus ta. “Kindlaid eesmärke meil selleks mänguks polnud, see oli sõprusmäng ja keegi konkreetseid juhiseid ei saanud, mängida tuli täiega.”

Pühapäeval Kuressaare spordihoones mängitud kohtumist alustas Saaremaa koondis koosseisus: Siim Ennemuist, Toomas Jasmin, Veiko Lember, Mihkel Tanila, Siim Põlluäär ja Hindrek Pulk, liberona oli väljakul Johan Vahter. Mai lõpus Rakveres toimuvaks maailmameistrivõistluste valikturniiriks valmistuv koondis näitas võimu ja võitis geimi 25 : 19.

Teises geimis tõi Jasmin väljakule Karel Ellermaa, Karli Alliku ja Kevin Saare, keda jäid toetama Ennemuist, Tanila ja Pulk. Saarlased said ette 17 : 11, 23 : 16 ja võitsid geimi 25 : 19.

“Rääkisin enne mängu, et kõik saavad võrdselt mänguaega, sest enamik mehi mängis hommikul kohalikel meistrivõistlustel ja polnud mõtet neid puruks kiskuda,” põhjendas Jasmin oma jokkerikäiku.

Avo Keel tunnistas, et teises geimis tuli saarlastel kõik absoluutselt hästi välja, koondisega plaanitud asjad samas läbi ei läinud. “Plaanid ei sõltu kunagi oma tahtmisest ja alati peab arvestama, et teisel pool võrku on ka keegi,” lausus ta. “Ju siis saarlased meie plaane nii palju segasid, et asjad ei läinud nii, nagu pidanuks minema.

Noor treener mängis koondise treenerid üle, pani poisid platsile ja nad mängisid hästi. Ajasid meie meestele ka uneliiva silma ja oligi geim läinud.”

Kolmandas geimis suutsid väljaku peremehed hoida kohtumist tasakaalus kuni seisuni 18 : 18, siis võttis koondis oma ja võitis 25 : 20. Ka neljandas olid sinisärgid kindlamad ja võitsid 25 : 18. Viimases geimis sai saarlastest väljakule ka Sander Talistu.

“Kõige nooremad algul kindlasti väristasid pisut jalga, aga nagu näha, tulid nad selle pingega toime ja müts maha nende ees,” jäi Toomas Jasmin noorte mängumeeste panusega rahule.

Avo Keele sõnul ei tulnud koondis sellele mängule kindlasti kergelt ja vastast alahinnates. “Linnade turniir ja kohtumine Saaremaa koondisega oli meie treeningplaanis,” märkis peatreener.

“See oli treeningmäng, see on meeste töö ja igaüks andis niipalju, kui sees on. Meil on kaks rasket üldfüüsilise nädalat selja taga ja teisipäevast alustame pallitreeningutega. Seda mängu oli meile hädasti vaja.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 481 korda, sh täna 1)