Hitleri degustaator kartis mürgitamist

Hitleri degustaator kartis mürgitamist

SÖANDAS: Mõned kuud pärast 95. sünnipäeva otsustas Margot Woelk oma eluloo maailmale avalikustada. Teise maailmasõja aastail oli ta natside teenistuses, aidates tagada Natsi-Saksamaa liidrite turvalisust. Foto: internet

Need olid suisa luksuslikud õhtusöögid, mida paraku vürtsitas surmahirm. Enam kui pool sajandit peitis Margot Woelk oma saladust maailma, isegi oma abikaasa eest. Kuid nüüd, paar kuud pärast oma 95. sünnipäeva rääkis ta tõde oma rollist II maailmasõja päevil – ta oli Adolf Hitleri isiklik degustaator.

Margot Woelk, kes oli toona veidi üle 20 aasta vana, kuulus 15 noorest naisest koosnevasse rühma. Nende naiste ainus tööülesanne oli proovida Preisimaa idaosas asunud Hundikoopas Adolf Hitlerile valmistatud roogasid, enne kui need füüreri söögilauale jõudsid. Tuli ju veenduda, et toit pole mürgitatud. Hundikoobas oli hoolikalt valvatud juhtimiskeskus tänapäeva Poola territooriumil, kus Hitler veetis II maailmasõja lõpuaastail suurema osa oma ajast.

“Ta oli taimetoitlane ega tarvitanud tükikestki liha,” meenutas Woelk natsiliidrit Ameerika ajakirjandusele antud intervjuus. “Veel vaevas teda paranoia, et inglased üritavad teda mõrvata. Seepärast oligi värvatud 15 tütarlast, kelle ülesanne oli proovida kõiki toite, enne kui need tema söögilauale jõudsid.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 341 korda, sh täna 1)