Kuhu jäävad pulmakellad?

Üha vähem inimesi eelistab oma kooselu seaduslikuks muuta. “Leidsime mõlemad, et see ei anna meile juurde midagi,” ütleb tänases lehes abiellumise kohta pulmafotograaf Valmar Voolaid, kelle peres kasvab kaks poega. Sarnaselt mõtlevaid inimesi on väga palju. Tõepoolest, milleks oma kooselu registreerida, kui seaduslikud abielud purunevad pea sama kiiresti kui seadustamata ja võib-olla veelgi kiiremini. Ka ühise kodu jaoks laenu võtta saab tänapäeval abielus olemata.

Statistika järgi on abiellujate seas palju neid, kel on ühine laps või lapsed juba olemas. Ja õige ka – ilmselt tahab nii mõnigi naine kanda oma lastega ühist perekonnanime ja eks see erinevate nimede kandmine võib parajat segadust vahel põhjustada küll.

“Hea tunne on kanda ühist perekonnanime,” leiab ka kinnisvaraettevõtte Kinlux Vara juhataja Kaido Kruut, kes abielluski oma elukaaslasega siis, kui paaril oli juba laps olemas.

Küllap pole maailm varasemaga võrreldes siiski nii palju muutunud, et noored naised ei unistaks enam pruudiloorist ja valgest kleidist. Ehk pole aga kõik neist nii söakad, et elukaaslasele seda mõista anda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 355 korda, sh täna 1)