Kihelkonnal on turvaline (8)

Kihelkonna vallavolikogu esmaspäevasel istungil rääkisid politseinikud, piirkonnavanem Aare Allik ja kohalik konstaabel Andrus Tänak valla turvalisusest.

Kihelkonna vallas eelmisel aastal toime pandud üheksa kuritegu moodustavad vaid 6% maakonnas toime pandud kuritegude üldarvust. Võrreldes 2011. aastaga, mil vallas pandi toime vaid neli kuritegu, oli kasv muidugi tohutu, ütles Allik.

Enamikus kuritegudes olid süüdi sõidukiroolis tabatud joobega juhid. Üks kuritegudest oli vargus, kui hoonesse sisse tungiti ning varastati sealt mootorratas, jalgratas, kreissaag ja tööriistad. Oli ka üks vägivallajuhtum, milles osalesid lapsevanemad.

Väärtegusid registreeriti vallas eelmisel aastal 12. Neist enamik oli taas seotud liiklusrikkumistega. Siiski tuli ette ka vandalismi, kuid selle kahjud olid väikesed.

Allik tõi välja, et Kihelkonna vallas ei registreeritud 2012. aastal ühtegi alkoholiseaduse rikkumist.

Eelmisel aastal tehti Kihelkonna vallast politsei lühinumbrile 110 kolmkümmend viis väljakutset. Neist kolm oli avaliku korra rikkumise ja kuus vägivallaga seotud teadet, millest omakorda neli oli seotud lähisuhtevägivallaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 628 korda, sh täna 1)