Suitsupriiks jäi 31 klassi

Saare maakonnas alustas “Suitsuprii klassi” võistlust seekord rekordarv osalejaid: 36 klassi 11 koolist 543 õpilasega. Võistluse lõpuni pidas vastu 31 klassi 11 koolist.

Saaremaa tervisenõukogu välja pandud ergutusauhinna, 75 eurot “Rahvastiku tervise arengukava 2009–2020” vahenditest, sai loosi tahtel Tornimäe põhikooli 4.–6. klass.

Tornimäe põhikooli direktor Raili Nõgu ütles, et ergutuspreemiat kasutatakse koolis kindlasti ühiselt. “Et kõik saaksid sellest auhinnast koos rõõmu tunda,” sõnas Nõgu. Koolijuhi arvates on suitsetavaid noori koolis kindlasti vähemaks jäänud. “Ma usun, et järjest rohkem hakatakse väärtustama tervislikke eluviise, kuid paraku on ikka veel ka neid, kes usuvad, et suitsetamine on popp, ja seda suhtumist on raske muuta,” märkis Nõgu.

Maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialisti Imbi Jäe sõnul korraldatakse “Suitsuprii klassi” võistlust eelkõige tervislike eluhoiakute populariseerimiseks. Tegemist pole millestki loobumise propageerimisega, vaid just tervislike eluhoiakute tähtsustamisega ning igal juhul kingitusega iseendale, oma tervisele ja oma lähikondlastele, öeldes ei tubakale.

“Suitsuprii klassi” võistlus toetab mittesuitsetamist kui eluviisi ja tõekspidamist. Selle peamised eesmärgid on suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimisega alustamist ennetada või edasi lükata, motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma.

Saaremaa koolid osalevad “Suitsuprii klassi” võistluses 2004. aastast. Tervise Arengu Instituut loosib kõikide võistluse edukalt lõpetanud klasside vahel lisaks maakondlikule ergutusauhinnale välja viisteist 320-eurost auhinda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 94 korda, sh täna 1)