Politsei jõudis Tagaverele 45 minutiga (22)

Pühapäeval kella kaheksa ajal sõitis purjus Andrus omanikult “laenatud” mopeediga Orissaare vallas Tagaverel otsa sõiduautole. 

Tavaliselt on maakonnas väljas korraga poolteist, nädalalõppudel kuni kolm politseipatrulli. Sel pühapäeval oli aga vaid üks. Seetõttu jõudis politsei Tagaverele purjus juhi põhjustatud plekimõlkimist fikseerima 45 minutiga.

Politsei pressiesindaja Kristi Kais pidas olukorda normaalseks, sest patrulli viibimisel oli mitmeid põhjusi: pikk vahemaa, vaid üks patrull maakonnas ja kellaaeg (toimus vahetuse üleandmine). “Lisaks teadmine, et kellegi elu antud juhtumiga seoses ohus ei olnud,” ütles Kais.

Tema sõnul oli tegemist pisimopeediga Riga, mis ei pea olema kindlustatud.

Andres Piirsalu Eesti liikluskindlustuse fondist (LKF) ütles, et juhul kui on tuvastatud, et kahju põhjustas mopeed ja mopeed oli kindlustatud, hüvitab sõiduautole tekitatud kahju mopeedi kindlustanud kindlustusandja.

Kui kahju põhjustanud mopeed ei olnud kindlustatud, hüvitab tekitatud kahjud kannatanule Eesti liikluskindlustuse fond (LKF) ning esitab seejärel kahju põhjustanud mopeedi juhile või selle omanikule tagasinõude. Kuna praegusel juhul kindlustuskohustus puudus, jääb kogu kahju õnnetuse tekitaja, 21-aastase Andruse kanda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 382 korda, sh täna 1)