Ajalugu tuhandetel piltpostkaartidel (4)

Ajalugu tuhandetel piltpostkaartidel

HARULDANE POSTKAARDIKOGU: Lossi antiigiäri omanikul Kristjan Kirsil on tuhandeid postkaarte, mis pärit tsaari- ja Eesti ajast. Foto: Sander Ilvest

Lossi antiigiäri omanikul Kristjan Kirsil on rariteetne postkaardikogu Eesti laevadest, Kuressaare linnast ja Saaremaast ning pühadest.

Seoses linna läheneva sünnipäevaga andis Kristjan Kirss osa postkaarte näituse tarbeks kasutada. Kokku on noormehel postkaarte Kuressaare linnast ja Saaremaast 5000–6000. “Pidevalt tuleb albumeid juurde võtta,” naerab Kristjan, kelle postkaartide kogumine sai alguse isa Andy hobist. Kõige esimese kogu müüs Andy Saaremaa muuseumile, Kristjan alustas kogumisega 1992.–1993. aastal.

“Kas sa tead, mis maja see on?” küsib ta kelmikalt, ise postkaardilt üht Kuressaare linnas asuvat maja näidates. Nähes, et vastust ei tule, vastab ta ise, et see on ju see maja, kus praegu Hanvar asub. Muidugi on ka neid postkaarte, millel asuvaid hooneid tuleb mõistatada. Need on aja jooksul nii muutunud, et enam ei tunne äragi. On muidugi ka endisel kujul säilinud maju, millele on vaid mõni juurdeehitis tehtud. Kristjan ütleb, et nuputanud on ta koos Raul Salumäe ja Kalle Keskülaga.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 341 korda, sh täna 1)