Õpilased kaardistavad kunagised koolimajad (7)

Õpilased kaardistavad kunagised koolimajad

FOTO, KOORDINAADID JA KIRJELDUS: Selline ülesanne oli eile antud Salme kooli meediaringi liikmetele. Markus Treirat oli fotograaf. Triin Uussaar ja Anni Polding määrasid koordinaate ja ülejäänud õpilased uurisid ümbrust. Foto: Sander Ilvest

Eile käisid Salme põhikooli 8. klassi õpilased Sõrve poolsaarel otsimas kunagiste koolimajade asukohti.

Tegemist oli meediaringi ettevõtmisega. Projekti tulemusena valmib interaktiivne kaart. Lisaks kaardile pannakse kirja kunagiste koolimajade koordinaadid ning arhiivraamatukogust saadud ajaloolistele fotodele lisatakse pildid nende paikade hetkeseisust.

Projektijuht Ivi Saar ütles, et idee jäädvustada Sõrve poolsaare koolide asukohad tekkis neil seoses Salme kooli sel suvel tähistatava 25. aastapäevaga. Tegemist on osaga suuremast projektist “Sõrve – minu kodu III”.

Selleks ajaks, kui jõuti endise Jämaja koolimaja juurde, mille säilinud hoonet kasutatakse elamuna, olid õpilased käinud juba 14 kooli asukohas. Lapsed rääkisid, et ühe müüride vahel kasvasid juba suured puud ja mitme koolimaja asemel oli vaid mälestuskivi. Kuid pea kümmekond kohta ootas neid veel ees.

Taga-Sõrves oli koolilastele teejuhiks Lembit Kokk, kes sündinud 1940. aastal. Segastel sõjajärgsetel aastatel jõudis Kokk õppida kahes koolis, Mäebel ja Kaavi koolis. Tollase kohustusliku seitsmenda klassi lõpetas ta aga hoopis Lüllel. Õpilastega kaasas olnud ajalooõpetajat Mare Moondut rõõmustas see, et Lembit Kokk lubas oma lõputunnistusest, mille peal üksnes viied, pilti teha.

Ringreisil osalenud loodusainete õpetaja Katre Halliko juhendas noori, kuidas GPS-iga koordinaate määrata.

Õpilased arvasid, et oli huvitav reis, hoolimata vihmasest ilmast. Vanadest koolidest rohkem huvitas neid koordinaatide määramine.

Kogu töö saab lõpliku vormistuse 3. juuniks, mil toimub kokkuvõttev üritus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 810 korda, sh täna 1)