Soojafirma maksab linnale välja omanikutulu (8)

Sel teisipäeval toimus AS-i Kuressaare Soojus ruumides ettevõtte korraline üldkoosolek, kus linnavalitsus kui ainuaktsionär kinnitas ettevõtte eelmise majandusaasta aruande ja kasumijaotuse.

Kuressaare Soojuse nõukogu esimehe Rein Kallase sõnul otsustati üldkoosolekul maksta linnale dividendideks ühtekokku 63 911 eurot.
Kõnealune omanikutulu on sisse kirjutatud ka 2013. aasta linnaeelarvesse. “Usun, et Kuressaare Soojus tuleb selle tasumisega toime,” sõnas Saarte Häälele soojafirma juhatuse liige Paul Leemet.

Kuressaare majandusvaldkonna abilinnapea Kalle Koovi sõnul ei olnud üldkoosoleku otsustes midagi ettearvamatut. Seda just seetõttu, et ka linna 2013. aasta eelarvesse on arvestatud omanikutulu dividendina AS-ilt Kuressaare Soojus. Kuressaare linna 2013. aasta eelarve seletuskirja kohaselt oli 2012. aasta eelarves omanikutulu Kuressaare Soojus AS-ilt 127 820 eurot. Aasta enne seda oli selle suurus 63 912 eurot ja samas ulatuses dividende võeti ka 2010. aasta linnaeelarvesse.

Abilinnapea märkis, et linna eelarvestrateegia eelnõu kohaselt soojafirmalt järgmistel aastatel (2014–2017) omanikutulu ei võeta. “Seda põhjusel, et Kuressaares Soojus on ellu viimas linna tänavavalgustuse rekonstrueerimisprojekti, vajades selle omafinantseeringuks käibevahendeid,” põhjendas Kalle Koov.

Üldkoosoleku küsimustevoorus paluti Rein Kallase sõnul soojafirma juhatuselt ka informatsiooni Kuressaare Soojuse ja Tesmani erimeelsuse hetkeseisu kohta, kuna ehitusfirma nõuab Kuressaare Soojuselt enam kui poolt miljonit eurot. “Juhatusel ei olnud meile kõigile juba teada olevale infole midagi lisada,” tähendas nõukogu esimees, lisades, et soojafirma juhatusel ei olnud ka hetkeseisuga infot arbitraažikohtu toimumise ajast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 457 korda, sh täna 1)