Kinkuri-noored riigikogus

kinkurinoored riigikogus19. aprillil avanes neljal noorel Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpilasel võimalus minna riigikogusse uudistama. Krete Sema, Sandra Kahu, Hegne Pupart ja Hannes Päll pakkisid kinkurid kotti ja reis pealinna poole võis alata.

Nimelt kutsus ettevõtjast saadik Tõnis Palts Kinkuri tiimi kui ühe Entrumi finalisti terves koosseisus riigikokku infopäevale. Noorte ettevõtlust arendava programmi Entrum raames oli saarlaste väljamõeldud kinkur (helkiv kingalusikas) piisavalt omanäoline, et Tõnis Paltsi huviorbiiti sattuda.

Päevaplaan oli saarlastel kindlalt paigas: ekskursioon riigikogus ning 275 astet ehk vaade Tallinnale Pika Hermanni tornist.

Noored said palju uut teada nii riigikogu hoone ajaloo kui ka selle töökorralduse kohta.

Küsimuse peale, kas hoones õhtuti ka kummitab, tuli kiire vastus: “Pole näinud”.

Töiselt kääksuvatel põrandalaudadel ennast unustades oli aga väga kerge lihtsalt ära eksida. Pealinn võttis saarlased siiski päiksepaisteliselt vastu ning seetõttu polnud ühtegi üleloomulikku nähtust ei näha ega kuulda.

Kohtumisel Tõnis Paltsiga arutati noorte tulevikusuundi. Kolm neist on ju siiski abituriendid, kes kohe-kohe lõpetama hakkavad ning tiivad välja sirutavad. Ega noorima liikme Hannese koolipõlvgi enam kaua kesta.

Kohtumisel tuli välja, et noorte tiivasirutus viib Saaremaalt siiski üle mere, keda Tallinna, keda Tartusse. Saare eluolu perspektiivi üle arutledes jõuti aga ühisele arusaamale: kunagi tuleme Saaremaale tagasi niikuinii.

Krete Sema
SÜG-i 12.a

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 195 korda, sh täna 1)