Kalakratid jäid Nonni ojal vahele (10)

rööpüükTeisipäeval sai keskkonnainspektsioon teate, et Kuressaare lähistel käib haugi röövpüük. 

Teatele olid lisatud täpsed koordinaadid ja fotod, millel võis näha noormehi koos omavalmistatud püügivahendite ja püütud haugidega, teatas keskkonnainspektsiooni avalike suhete juht Leili Tuul.

Kolmapäevase kontrollreidi ajal tabasidki inspektorid noormehed Nonni ojal, nagu kohalikud seda kutsuvad. Noormehed kutsuti keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroosse ning alustati väärteomenetlust. Üks noormeestest keeldus esialgu oma isikuandmeid avaldamast ja kohale tuli kutsuda ka politsei. Noormeeste püügivahendid konfiskeeriti.

Vaneminspektor Anneli Vahter rõhutas, et enne kalaleminekut tuleks kindlasti tutvuda kehtivate püüginõuetega. Saaremaa veekogudel on haugipüük keelatud meres 1. märtsist 30. aprillini ja teistes veekogudes jäävabas vees 15. märtsist 10. maini.

Keskkonnainspektorid teevad kalade kudeaegadel tugevdatud järelevalvet. Lääne-, Pärnu- ja Saaremaal on röövpüüdjatelt ära korjatud kokku paarkümmend ahingut.

Ebaseadusliku püügi eest näeb seadus ette rahatrahvi kuni 300 trahviühikut. Keeluajal ja keelatud vahenditega püügi puhul tuleb kalavarudele tekitatud kahju hüvitada viiekordselt, st haugi puhul 35 eurot kala eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 755 korda, sh täna 1)