Kasside turvakodu on avatud (FOTOD) (22)

Kasside turvakodu on avatud

Foto: Sander Ilvest

Eile oli Kuressaares Talli 10 asuv kasside turvakodu saginat täis. Neli turvakodu praegust asukat pidid ära kannatama kogu avamisele tulnud külaliste tähelepanu. Peale kass Nupsu pugesid kõik teised kassid igaks juhuks majakestesse peitu.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhataja Helen Kuleša ütles avakõnes, et täna (eile – toim) avatakse esimene ametlik kasside turvakodu Kuressaare linna 450-aastase ajaloo jooksul. Ruumid on olemas ja remonditud.

Kui turvakodu asutajad 2005. aastal unistasid suurest hoonest, kuhu mahuksid kõik hätta sattunud loomad, kaasa arvatud metsloomad, siis nüüdsesse turvakodusse mahub umbes 30–40 kassi. Ehk siis – häid kasse mahub ühte tuppa palju. Kuid ega siis turvakodu pea-eesmärk olegi loomi koguda, vaid neile hoopis uus kodu leida.

Kingiks saadud padjal olev kiri “Kass, kes kõnnib omapead” iseloomustab Kuleša sõnul turvakodu elanikke hästi. Nad on vabadust armastavad loomad, kes päeva ajal hoiavad varju ja öösel tegutsevad.

Praegu on kümmekond kassi veel turvakodu abistajate kodudes, kuna nad peavad läbima karantiiniaja.

Tublidele abilistele jagas Kuleša Kiisu-Miisu komme ning pakuti ka imemaitsvat kassipildiga torti.

Fotol Ralf Kase õlal on turvakodu elanik Nupsu valmis vastu võtma 7-aastase Marii-Katriin Vammuse pai.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 441 korda, sh täna 1)