Algas pommihooaeg

Algas pommihooaeg16. aprillil käisid Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad Salme alevikus, kus metsa alt oli leitud kaks 76-millimeetrist Vene mürsku. Mürsud olid transporditavad ja hävitati hävituskohas.

Valjala vallas leiti Rannaküla metsast metsatööde ajal 50-millimeetrine Vene miinipildujamiin, 20-millimeetrine mürsk ja kaks 13-millimeetrist padrunit. Demineerijad hävitasid lõhkekehad eile leiukohas.

Salme vallas Vintri külas leiti metsatööde ajal 80-millimeetrine Saksa miinipildujamiin, viis 75-millimeetrist Saksa mürsku ja 20-millimeetrine Vene mürsk. Kuna lõhkekehad ei olnud transporditavad, hävitati need leiukohas.

Igal kevadel, kui lumi sulab, sagenevad lõhkekehade leiud. Päästeameti pressiesindaja Evelin Trink tuletab inimestele meelde, et lahingumoon on valmistatud eesmärgiga tappa ja purustusi tekitada. “Ainult demineerijad oskavad lõhkekeha seisukorda hinnata ja selle ohutult hävitada. Kui te metsas jalutades või väljas tööd tehes lõhkekeha leiate, tuleb meeles pidada, et seda ei tohi liigutada ja leiust tuleb teada anda häirekeskusele numbril 112,” ütles Trink.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 388 korda, sh täna 1)