Aia tänavale kavandatakse uut kortermaja

Kuressaare linnavalitsus algatas läinud nädalal detailplaneeringu koostamise Aia tänav 51 kinnistule, kuhu selle omanik, ehitusfirma Spetsiaalne OÜ tahab ehitada uue korterelamu.

Linnaarhitekt Hannes Koppel ütles Saarte Häälele, et tegemist on praegu hoonestamata kinnistuga Aia tänava ääres, täpsemalt Aia ja Kopli tänava ristmikul.

“Kinnistu ei ole väga suur, eeldatud on, et lisaks hoonele lahendatakse kinnistul majaelanike sõidukite parkimisprobleem ja tehakse hoonet ümbritsev haljastus,” ütles Koppel. Linnaarhitekti andmeil lähtutakse hoone mahu määramisel etteantud tingimustest ja naabermajade mahtudest.

Kui detailplaneering on tehtud ja kehtestatud, järgneb ehitusprojekti tegemine ja alles seejärel ehitusloa väljastamine. “Olulisim on omaniku võimekus ja tahe uut kortermaja ehitada,” sõnas Hannes Koppel.

Spetsiaalne OÜ juhatuse liige Andi Paomees ei osanud veel päris täpselt öelda, milliste mõõtudega elumaja lõpuks tuleb. “Seda on veel raske öelda, kuna ootame linnalt täpsemaid planeerimistingimusi ja seega ei saa praegu rohkem infot anda,” lausus ta.

Detailplaneeringu lähteseisukohtade dokumendi kohaselt on kõnealuse maa-ala pindala ca 0,4 ha. Planeeringu eesmärk on muuta kinnistu sihtotstarve elamumaaks, määrata kinnistule ehitusõigus, tehnovõrgud, liikluskorraldus ja parkimine, haljastus ja loomulikult heakord.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 976 korda, sh täna 1)