Suurim purjeregatt lõpeb Roomassaares (1)

Juuli keskel aset leidev 56. Muhu väina regatt lõpeb sel aastal Roomassaare sadamas, mis toob kaheks päevaks Kuressaare külje alla üle 100 avamerejahi. 

Seni toimunutest suurima osavõtjate arvuga oli Muhu väina regatt 2012. aastal, kui osales 115 jahti rohkem kui 700 purjetajaga.

Legendaarne regatt, kus ühtlasi selgitatakse Eesti meistrid avamerepurjetamises, algab sel aastal Haapsalust ning seejärel seilatakse marsruudil Heltermaa–Kuivastu–Pärnu–Roomassaare. Regatt kestab kaheksa päeva.

“See ei ole sündmus mitte ainult purjetajatele, vaid ka suur rahvapidu kaasaelajatele. Kõik on oodatud sadamatesse purjetajaid ja laevastikku tervitama,” ütlevad regati korraldajad, kellest üks on tänavu ka Saaremaa merispordiselts. Teised korraldajad on Tallinna Kalevi jahtklubi ja Pärnu jahtklubi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 454 korda, sh täna 1)