Märtsis vähenes registreeritud töötute arv

Töötukassa andmeil oli eelmise kuu lõpus Eestis töötuna arvel 43 617 inimest ehk 6,7% 16-aastastest kuni pensioniealise tööjõuni välja. Töötuks registreeris end märtsis 5584 inimest, 3384 inimest alustas aga ettevõtlusega või sai töötukassa abiga tööle. 

Saare maakonnas on praegu Eesti töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepa sõnul 946 registreeritud töötut. Töötuse määr, mis on 5,6%, on alla Eesti keskmise.

“Meie klientide hulgas toimub pidev liikumine: minnakse tööle, hakatakse ettevõtjaks, samas registreerib end töötuks üha uusi inimesi. Märtsis registreerisime 149 uut töötut. Töötuna arvelolek lõppes 141 kliendil. Neist 75% lõpetas töötuse seoses tööle asumisega. 98 inimest läks palgatööle ja 7 alustas ettevõtjana,” rääkis Kaie Lepp.

19 arvel olevat töötut ei tulnud märtsis enam konsultandi vastuvõtule ja nemad võeti arvelt maha. Seadusest tulenevalt lõpeb isiku arvelolek, kui ta ei pöördu töötukassasse vähemalt kord 30 päeva jooksul. Kas need inimesed leidsid töö või kaotasid lootuse tööd leida, seda töötukassa ei tea. “Mõned kliendid palusid ise arveloleku lõpetada, kuna nad ei soovi töötukassast mingit abi,” märkis Lepp.

2012. aasta veebruari lõpus oli Saare maakonnas 1059 registreeritud töötut, sama aasta märtsi lõpus 1020 ja aprilli lõpus 936 töötut. “Tundub, et tänavune aasta sarnaneb eelmise aastaga, sest registreeritud töötute arv pole siiani langema hakanud. Veebruaris laekus meile tööandjatelt 77 vaba töökohta, märtsis 70, aprilli kahe nädalaga juba 41,” ütles Kaie Lepp.

Praegu on töötukassa Saaremaa osakonnal vahendada 94 tööpakkumist, mille taga on 172 töökohta.

“Kui riigis tervikuna on 52% laekunud vabadest töökohtadest tööandjad sisestanud iseteenindusportaali kaudu, siis Saaremaal on neid umbes 1/3. See tähendab, et vabad töökohad laekuvad teisi kanaleid pidi: meilitsi, telefoni teel, tööandjad tulevad ka töötukassasse kohale,” rääkis Kaie Lepp.

Töötukassa töötajad otsivad tööandjatega ka ise kontakti, leidmaks vabu töökohti, mida stendil ja kodulehel pakkuda. “Töökohad on avalikud. Seega saavad neid vaadata kõik, kes otsivad tööd või soovivad töökohta vahetada,” toonitas Lepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 128 korda, sh täna 1)