Kuressaare linnavalitsus kandis ärimehele 10 000 eurot tagasi (10)

Kuressaare linnavalitsus kandis Euro Houses Development OÜ-le tagasi 10 000 eurot, mis Arti Arakase firma oli linnale annetanud linnusesse viiva silla remondiks. Kuna silla taastamine venis ning Arakas ei rahuldunud tema järelepärimisele antud vastuse ja selle tooniga, nõudis ta oma annetuse tagasi. Arakas lisas, et kuna linnavalitsus ei suuda linna teid korras hoida, kaalub ta ka temale kuuluva majutusteenuseid pakkuva Ekesparre Residentsi majandustegevusele tekitatud kahju sissenõudmist.

Linnavalitsus võttis eile väljastatud pressiteates seisukoha, et silla lagunemises 2011. aastal oligi süüdi Ekesparre Residentsi majandustegevus.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu sõnul on ettevõtjatel vabadus linnaruumi arengusse panustada ja on igati kiiduväärt, kui seda soovitakse teha. “Antud juhul Arti Arakas seda ei soovinud ja tema valikute motiive pole minul põhjust kommenteerida,” lisas Mäetalu.

Sild peaks vaatamata erimeelsustele siiski korda saama. Eile kell 15 lõppes silla taastamise lihthankele pakkumiste esitamine.

Linnavalitsuse andmetel laekus kuus pakkumust hinnavahemikus 100 000–300 000 eurot. Lähiajal selgitatakse välja parim ehitustehniline lahendus ja sellele vastav pakkumus. Linnuse peasissekäigu ees olev teetamm taastatakse selle endisel kujul juulikuu alguseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 941 korda, sh täna 1)