Kiiksupidu tõi kiiksud kokku (FOTOD) (1)

Kiiksupidu tõi kiiksud kokku

PRINTS JA PRINTSESS: Kõikse vahvamale printsile Erki Heinsalule kinnitab väärilist peakatet pähe valla kultuurinõunik Anne Auväärt. Printsi kõrval printsessiks valitud Laila Harjus. Foto: Ivika Laanet

Reede õhtul Valjala rahvamajas esmakordselt toimunud Kiiksupidu võib pidada igati kordaläinuks. Kui peo alguses võis nentida, et lustijaid on vähevõitu, siis õhtu edenedes kogunes kokku korralik, peamiselt just heast naljast lugu pidav seltskond.

Valjala vallavanema Aare Martinsoni väljakäidud idee korraldada kevade alguse peona just Kiiksupidu tõi kaasa igati põnevaid lahendusi. Kes oli kostümeerimisega vaeva näinud rohkem, kes vähem. Nii näiteks oli kohale tuldud hobusemaskiga, näha sai lühikestes pükstes ja võrksukkadega noormeest ning ilmatuma suuri prille kandvat noormeest, lustakat miniseelikus neidude seltskonda, kel ühes jalas king, teises botas jpt.

Lustijaid võttis uksel vastu ja kontrollis olukorda terve õhtu kiiksupolitsei. Õhtu jooksul kuulutati välja prints ja printsess. Printsiks valiti Erki Heinsalu, kes naerutas rahvast terve õhtu Benny Hilli jäljendades. Printsessiks pärjati aga päikseline naine Laila Harjus. Vallavanema eestvedamisel toimus kiiksuviktoriin ja oksjon, kus müüdi maha kaks linnupuuri ja Rein Ilusa meisterdatud puuskulptuur.

Valjala valla kultuurijuhi Anne Auväärti juhtimisel viidi läbi moedemonstratsioon, kus igast laudkonnast valitud modell ja disainer tutvustasid kõigile veerand tunni jooksul kevadkollektsiooni, mis oli kokku pandud Teise Ringi kaubamajast pärit rõivastest. Meelepärast tegevust leidis endale õhtu jooksul igaüks. Kes mängis kabet, kes kehastus tantsulõviks ja kes oli muidu mõnus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 118 korda, sh täna 1)