Enamik saarlasi deklareeris tulu elektrooniliselt

Maksu- ja tolliameti andmeil esitas 2012. aasta eest Saare maakonnas tuludeklaratsiooni 14 679 maksumaksjat. Elektrooniliselt esitas deklaratsiooni 92,5% saarlastest ehk 13 575 maksumaksjat.

Paberil deklaratsioonide esitajaid oli maakonnas vaid 1104. Tagasimaksmisele kuulub Saare maakonnas läinud aasta eest kokku 2 137 224 eurot, juurde tuleb maakonna maksumaksjatel maksta 611 301 eurot.

Mullu kirjutas Saarte Hääl, et 2011. aasta eest esitas Saare maakonnas tuludeklaratsiooni 14 736 maksumaksjat ja tagasimaksmisele kuulus 2,21 miljonit eurot.

Ka läinud aastal esitati suurem osa deklaratsioonidest elektrooniliselt. Võrreldes mullusega on e-deklaratsioonide esitamise protsent tänavu kasvanud. Läinud aastal esitati elektrooniliselt 91,6% deklaratsioonidest.

Esialgsetel andmetel kuulub Eestis tänavu tagastamisele ligi 97 miljonit eurot tulumaksu, mis on 3,6 miljoni euro võrra vähem kui mullu. Juurde määrati 2012. aasta eest 19,9 miljonit eurot tulumaksu, mis on samuti vähem kui aasta tagasi, kui juurde tuli maksta 26,8 miljonit eurot.

Seni on maksu- ja tolliamet üle Eesti tagastanud 85 miljonit eurot tulumaksu, kohtutäituritele on üle kantud 3 miljonit eurot tulumaksu ja kontrollis on deklaratsioonide alusel veel 4,2 miljonit eurot tulumaksu. Paberkandjal esitatud deklaratsioonide eest hakkas amet tulumaksu tagastama eilsest kuupäevast.

Tulude deklareerimise tähtaeg oli sel aastal 1. aprill. Tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on 1. juuli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)