Lossi keldrisaali vallutasid ülemlinnud (FOTOD)

Lossi keldrisaali vallutasid ülemlinnud

Foto: Sander Ilvest

Eelmisel kolmapäeval avati Saaremaa muuseumi keldrisaalis näitus “Ülemlinnud”, mis on valminud Eesti ornitoloogiaühingu ja Läti looduse fondi ühisprojekti “Kotkad riigipiire ei tunnista” raames. Väljas on 34 fotot meri- ja kalakotkaste igapäevaelust. 

Näituse avamisel ütles muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Raul Salumäe, et näitus oli plaanis juba eelmise aasta merepäevade ajal.

Mandrilt kohale tulnud fotograafid Urmas Sellis ja Joosep Tuvi said muuseumilt kingiks kokkukleebitavad lossimudelid. Ringreisi kotkamaailmas alustas Urmas Sellis tõdemusega, et kotkad ise ilmselt ei tea, kuidas inimesed neid kutsuvad. Küll oli ta aga kindel, et saarlaste jaoks on merikotka nägemine tavaline, kalakotkas on aga midagi uut.

Eestlaste ja lätlaste tehtud linnupiltide kõrval on näitusel väljas ka Sõrve linnujaamas tegutseva Mati Martinsoni kotkafotod. Näitus on avatud 28. aprillini.

Fotol võrdleb Urmas Sellis kotka tiivasirutust inimkäte siruulatusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 275 korda, sh täna 1)