Korstnapühkija amet on au sees, kuni metsas puid jätkub (3)

Korstnapühkija amet on au sees kuni metsas puid jätkub

MUST MEES KATUSEL: Kuigi nõuded näevad ette, et paberitega korstnapühkija peab korstnat puhastama iga viie aasta tagant, soovitab Raul Kurm kutsuda korstnapühkija külla igal aastal. Foto: Sander Ilvest

Viimaste nädalate tahmapõlengud näitavad, et inimesed on oma elamute korstnad hooletusse jätnud, kuigi seadus nõuab, et paberitega korstnapühkija tuleks endale külla kutsuda iga viie aasta tagant.

Kohtume korstnapühkija Raul Kurmiga Kuressaares Kauba tänaval Saaremaa Tuleohutus OÜ ruumides, kust saab tellida nii korstnapühkijat kui ka pottseppa ning kus kontrollitakse ja müüakse tulekustuteid. Korstnapühkija ametit on Kurm pidanud 1991. aastast.

Kuidas saadakse korstnapühkijaks?
Otseselt sellist kooli ei ole, kus korstnapühkijaks õppida. Tallinnas ja Tartus toimuvad vastavad kursused.

Kuidas õiget korstnapühkijat ära tunda?
Loomulikult näeb meie kutsestandard ette korstnapühkija vormi kandmist tööülesannete täitmisel. Kui klient on tellinud korstnapühkija, keda ta ei tunne, siis tuleks kindlasti küsida temalt töötõendit, samuti peaks klient vaatama, et tehtud tööde aktil oleks kutsetunnistuse number ja äriregistri number. See annab korstnapühkijale õiguse tehtud töö eest raha küsida.

Muidugi näitavad korstnapühkija oskusi ja teadmisi õiged töövõtted. Töö algab ikka korstna otsast. Kuidas muidu hinnata korstnapitsi olukorda? Ja lõpeb siseruumides. Kindlasti ei ole poes müügil olevad tuha-imurid mõeldud korstnate ja lõõride puhastamiseks, vaid ainult koldest tuha eemaldamiseks. See ei ole korstnapühkija tööriist.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 207 korda, sh täna 1)