Enamik omavalitsusi maksis õpetajatele palka riigi eraldatust vähem (1)

Haridus- ja teadusministeeriumi ülevaate kohaselt maksis 121 omavalitsust õpetajatele vähem palka, kui lubanuks riigi eraldatud palgatoetus, rohkem maksis 69 omavalitsust ja 30 ei esitanud andmeid ettenähtud ajaks.

Kohalikele omavalitsustele kuuluvate üldhariduskoolide täiskoormusega õpetajate jaanuari ja veebruari keskmine palk oli omavalitsuste esitatud raamatupidamisandmetel 831 eurot, riik eraldas samal ajal raha keskmiselt 915 eurot õpetaja kohta, teatas haridus- ja teadusministeerium BNS-ile.

Omalt poolt panustasid kõige enam täiendavalt raha õpetajate palkadeks Mäetaguse, Rakvere, Varbla, Vihula, Põlva, Illuka, Kõpu, Helme, Laimjala ja Käru vald. Näiteks Laimjala vald lisas riigi antud 6975 eurole 3192 eurot. Ka Kihelkonna ja Pihtla vald lisasid riigi eraldatud rahale tubli summa omalt poolt.

Kokku maksis 69 omavalitsust õpetajate palkadeks juurde 266 384 eurot. Teisalt oli terve rida omavalitsusi, kus suur osa riigi eraldatud rahast õpetajateni ei jõudnud: näiteks Õru vald, Narva-Jõesuu või Tallinn. Kokku jättis 121 omavalitsust õpetajatele välja maksmata 1 949 192 eurot palgaraha.

Jaanuari seisuga on Eestis 482 üldhariduskooli, mille pidajad on kohalikud omavalitsused, kes eraldavad koolile ka eelarve. Riik annab omavalitsustele haridustoetust, millest umbes 80 protsenti moodustab õpetajate töötasu toetus. Eelmisel aastal oli munitsipaalkoolide õpetajate palgatoetus 143 miljonit eurot ja tänavu jaanuaris eraldas riik omavalitsustele selleks 160 miljonit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 497 korda, sh täna 1)