Väinamerel sõidukeid mullusest enam

Väinamere Liinide teatel olid 2013. aasta esimese kolme kuu üleveoarvud suuremad, võrreldes mulluse sama perioodiga, ja seda hoolimata tänavusest madalast veetasemest ja jääteest.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul läks saarte ja mandri vahelistel liinidel jaanuarist märtsini üle ootuste hästi. “Ülikülma märtsi kohta tuli ülikuum reisijastatistika. Kuigi vähemalt Heltermaa–Rohuküla liinil olime ise valmis tugevaks tagasilanguseks, ei suutnud isegi madal veetase ja jäätee üleveetud sõidukite arvu mõjutada,” rääkis Treiel.

Tänavu esimese kolme kuuga on Väinamere Liinid teenindanud Rohuküla–Heltermaa liinil 29 313 sõidukit ehk 6,5% mullusest enam ja Kuivastu–Virtsu liinil 93 006 sõidukit ehk 6,1% enam kui mullu esimeses kvartalis.

Reisijate ülevedu on kasvanud Hiiumaa liinil 2,8 ja Saaremaa liinil 4,7 protsenti – reisijaid oli liinidel tänavu esimeses kvartalis vastavalt 65 682 ja 212 064.

Üleveoarvud Väinamere parvlaevaliinidel kasvavad pidevalt juba teist aastat. 2012. aasta kevadest alates on Väinamere Liinide teenindatud sõidukite arv igal kuul kasvanud, võrreldes sama perioodiga mullusel aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 113 korda, sh täna 1)