Velvo Väli ja Kersti Kreismann tegid aasta parimad rollid (5)

Velvo Väli ja Kersti Kreismann tegid aasta parimad rollid

PARIM: Kersti Kreismann Hilpina Kuressaare linnateatri lavastuses “Yksine”. Foto: Kuressaare Linnateater

Kolmapäevasel teatripäeval jagas Eesti teatriliit välja teatri aastaauhinnad 2013. Kuressaare linnateatrile ja Saaremaalt võrsunud näitlejatele oli tegemist õnneliku õhtuga.

Nimelt võivad saarlased uhkust tunda vähemalt kolme sel korral välja antud laureaaditiitli üle: naispeaosa, meespeaosa ja muusikalavastuses tehtud rolli eest.

Esimese neist noppis läinud aastal Kuressaare linnateatri suvelavastuses “Yksine” suurepäraselt Hilpit kehastanud Kersti Kreismann, kes avaldas auhinda Pärnu Endla teatris kätte saades suurimat tänu siinsele teatrile selle eest, et tal oli võimalus selline roll teha.

Ta viitas muuhulgas Guido Kangurile, kes sai 2011. aastal Eesti parima mees-kõrvalosatäitja tiitli Kuressaare linnateatri lavastuses “Hind” tehtud rolli eest ning soovitanud seepeale kolleegidel samuti Saaremaal mõni pakkumine vastu võtta.
Kreismann kinnitas saalist kostvate ovatsioonide saatel, et iga ta naiskolleeg oleks tegelikult väärt seda tiitlit saama, ent temal oli seekord teistest lihtsalt natuke rohkem õnne.

“Suur aitäh sulle, armas Kuressaare linnateater!” sõnas näitlejanna. Kadi raadio “Keskpäevatunni” saatele antud telefoniintervjuus tõdes Kreismann, et seekordne Eesti teatri aastaauhindade parima naisnäitleja preemia on tema jaoks juba kolmas.

Varem on ta Eesti parimaks naisnäitlejaks tunnistatud 2002. ja 2004. aastal.
Kuressaare linnateatri direktori Piret Rauga sõnul on temal väga keeruline öelda, kas tegemist on Kersti Kreismanni ühe parima rolliga üleüldse. Seda osalt seetõttu, et Rauk on Kreismanniga kahes teatritükis koos mänginud ning partneri rollile hinnangut anda on üsna raske.

“Kersti on väga hea partner ja temaga võib kindlalt luurele – loe: lavale – minna,” kinnitas linnateatri direktor. Kas Kreismanni võiks peagi taas Kuressaares laval näha, Piret Rauk arvata ei osanud, kuna rolle jagavad siiski lavastajad.
Meespeaosa tiitli otsustas teatriliit anda Saaremaalt pärit Velvo Välile, kes mängib oma koduteatris Rakveres Anatoli Jefremovitš Novoseltsevit lavastuses “Armastus tööpostil”.

Väli tõdes Kadi raadio eetris, et tema jaoks oli laureaaditiitel suur üllatus ning oodata ei osanud ta seda tõepoolest. “Kui vaadata kõiki neid härrasmehi, kes minuga koos kandideerisid, võiks ju kõigile auhinna anda. Suur tunnustus on tegelikult juba viie parema hulka jõudmine,” sõnas ta.

Velvo Väli arvas, et kui saarlased “Armastust tööpostil” Kuressaarde ootavad ja linnateatril peaks tekkima soov seda lavastust siia kutsuda, siis võib ta suurima heameelega aasta parima meesosatäitja rolli publiku ette tuua ka Kuressaares.

Muusikalavastuse üks kahest auhinnast anti aga saarlasest ooperilauljale Ain Angerile. Temale tõi auhinna Mefisto mõjuva ja kaasahaarava tegelaskuju loomine Charles Gounod’ ooperis “Faust”, mis toodi lavale rahvusooperis Estonia.
Auhindade väljaandmise taga on Eesti teatriliit, rahastajad aga Eesti Kultuurkapital ja kultuuriministeerium.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 607 korda, sh täna 1)