Kuressaare tähistas priiuse põlistumist (FOTOD ja VIDEO)

Kuressaare tähistas priiuse põlistumistKoos tarmukate tööleruttajatega seadsid eile hommikul sammud Kuressaare kesklinna ka koorilauljad, et ERR-i otseülekandes koos ülejäänud Eestiga priiuse põlistumist tähistada.

Eilsel päeval sai Eesti Vabariigi iseseisvus 7890 päeva vanaks, mida on rohkem, kui jõudis kesta esimene iseseisvusaeg aastatel 1918–1940.

Saare maavalitsuse ette kogunenud koorid ja publik esitasid Mari Ausmehe juhatusel Albert Uustulndi “Saaremaa lipulaulu”, mida on nimetatud ka saarlaste hümniks. “See on selline hea laul, mida saab alati laulda,” tõdes maavalitsuse rõdult koore juhatanud Mari Ausmees, kel oma sõnul on taolisel üritusel ikka ülev tunne.

Üks koorilauljatest, 19-aastane Carmen Saaremaa ühisgümnaasiumist nentis, et tema eluiga mahub juba selle 7890 päeva sisse ning mingit otsest sidet ta eelmise priiuseajaga või kahe priiuse vahele jäänud perioodiga ei tunneta.
Muidugi räägitakse sellest koolis ja vanaemad-vanaisad räägivad. Priiuse uhke tunne on tema sõnul suurem näiteks laulupeol, kui isamaalisi laule lauldakse.

Lisaks Kuressaarele toimusid lauludega üritustelt otselülitused ETV hommikuprogrammi veel Tallinnast, Tartust ja Pärnust. Kuressaares oli see otselülitus mitmeti ajalooline. Nimelt oli see esimene Kuressaarest ERR-i tarbeks tehtud otselülitus satelliidi vahendusel.

Kohapeal olnud ERR-i tehniline meeskond kinnitas, et maavalitsuse aknal olnud saatja edastatud signaal läbis enne Tallinna jõudmist ligi 80 000 kilomeetrit.

Teine ajalooline hetk oli see, et oma elu päris esimese otseülekande kaamera ees tegi kõigile teada-tuntud ERR-i Saaremaa korrespondent Margus Muld. Seni on ta otselülituste ajal viibinud kaamera taga.

Muld ütles Saarte Häälele, et vaatamata pikale telekogemusele tuli enne lülitust väike ärevus sisse küll. “Eks see ole kõik mõtlemises kinni,” muigas Muld, kelle ekraanipartner oli “Pealtnägija” toimetajana tuntud Piret Järvis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 558 korda, sh täna 1)