Pöide kirikul pool katust peal

Pöide kirikul pool katust peal

Foto: Sander Ilvest

Eilse seisuga olid renoveeritava Pöide kiriku katusel, millest sel aastal uuendatakse kaks kolmandikku, juba pooled kivid paika saanud. Ülejäänud kivid olid katusele valmis laotatud.

Pöide kiriku sihtasutuse juhatuse liige Gerri Grünberg oli tehtuga väga rahul. Töömehed olid talle lubanud, et ülejäänud katuseosa saab valmis selle kuu lõpuks või hiljemalt aprilli alguseks. Kuid juba täna ei pääse vesi võlvidele enam ligi, rõõmustas Grünberg.

Sel aastal kirikuhoone jaoks rohkem raha ette nähtud ei ole, kuid muinsuskaitseamet andis raha kiriku kõrval oleva ordukindluse künka võsast puhastamiseks. Sellega alustatakse, kui lumi sulanud on.

Grünberg on natuke mures suvel saabuvate turistide turvalisuse pärast, kuna ümber kiriku on mitmeid kaevandeid ja auke, kuhu võib katust uudistades sisse kukkuda. Ka ei ole kiriku juures korralikku käimlat.

Sellest hoolimata on kõik huvilised oodatud, lihtsalt ettevaatlik ja kannatlik peab olema, toonitas Gerri Grünberg. Lähiajal peaks valmima ka soomekeelne koduleht, praeguse eestikeelse kodulehe www.poidekirik.eu vaatajaist on 5% soomlased ja tervelt 10% sakslased.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 399 korda, sh täna 1)