Maavanem saatis Saaremaa Sadama planeeringu iluravisse (10)

Saare maavanem Kaido Kaasik jättis Saaremaa Sadama detailplaneeringu kooskõlastamata ja tagastas selle Mustjala vallavalitsusele täienduste tegemiseks.

“Vald peab kaalutluste ja põhjendustega, miks kruiisi-sadama asemele on vaja kaubasadamat, natuke veel vaeva nägema,” ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Agne Peetersoo.

Kuna Ninase poolsaare kehtiv üldplaneering võimaldab Saaremaa Sadamal teenindada vaid ristlus- ja reisilaevu, siis eeldab sadama tegevuse laiendamine üldplaneeringu muutmist, mida saab teha vaid maavanema nõusolekul.

Peetersoo sõnul eeldab üldplaneeringu muutmine ülekaaluka avaliku huvi olemasolu, kuid praegune detailplaneering toob küll välja positiivsed sotsiaal-majanduslikud mõjud, kuid jätab tähelepanuta looduskaitse ja puhkeväärtused.

Saaremaa Sadama laiendamise keskkonnamõjude aruanne toob välja, et kõigi vajalike meetmete rakendamisel ja seaduste järgmisel sadama laiendamine keskkonnale olulist mõju kaasa ei too. Peetersoo sõnul peab Mustjala vallavalitsus kirjutama keskkonnamõju hindamises toodud seisukohad sisse ka detailplaneeringusse, pärast mida saab maavanem planeeringule heakskiidu anda.

Saaremaa Sadama kaubasadamaks muutmise plaane on algusest peale saatnud kohalike maaomanike äge vastuseis. Isegi pärast detailplaneeringu avalikku väljapanekut laekus maavanema lauale märtsikuus sadama kasutusotstarbe muutmise vastu veel 15 kirja, milles protestitakse sadama laiendamisega kaasneva müra, vibratsiooni ja tolmu vastu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 629 korda, sh täna 1)