Täna jõuab eetrisse 2500. “Keskpäev” (3)

Täna pärast kella 11-seid uudiseid jõuab Kadi raadios eetrisse 2500. saade “Keskpäev”. Esimene “Keskpäeva” saade kõlas raadioeetris 2001. aasta 11. mail. Kõiki saateid on toimetanud-juhtinud Kadi raadio vastutav toimetaja Tõnis Kipper.

“Idee tuli tollaselt Kadi raadio direktorilt Martin Ornilt. Algul oli saade kahetunnine ja jõudis eetrisse kolm korda nädalas. Aga juba samal aastal otsustasime hakata infot operatiivsemalt edastama ja äripäeviti keskpäeval kuulajaile uudiseid jagama,” ütles Tõnis Kipper.

Ligi tosina aastaga on kontaktid kuulajatega vaid tihenenud. Kipperi sõnul helistavad kuulajad raadiosse, pakuvad teemasid ja annavad teada üritustest. Tõsi, vahel tuleb ette ka sündmustevaeseid perioode, kus saatejuht peab ise usinasti kuulajaile huvipakkuvat teavet otsima.

“Selliseid auke aeg-ajalt tekib. Mõni inimene teab aga alati millestki midagi. Võtan ette telefoniraamatu ja helistan. Ise pole ma monolooge pidanud.”

Üldiselt meeldib “Keskpäeva” toimetajale teha positiivseid lugusid. Mõni aeg tagasi oli saate motoks “Heade uudistega on kiire”. “Rääkida võib kõigest. Põhimõte on selles, kuidas seda teha. Pean silmas, et pärast saadet ei oleks mul endal piinlik ja intervjueeritav peab end samuti hästi tundma,” märkis Kipper.

Raadiotööski juhtub vahel ootamatuid asju. Saatejuht meenutas, et ükskord helistasid talle viis minutit enne saate algust tallinlased, kellega oli intervjuu juba ammu kokku lepitud, ja loobusid saatesse tulemast. Saade siiski ära ei jäänud. Kipper leidis imekiiresti inimesed, kes olid nõus oma mõtteid kuulajatega jagama.

Juhtunud on sedagi, et telefonikõne otseeetris on läinud valele inimesele. Nii said kuulajad ükskord naerda, kui ooperilauljatar Annely Peebo asemel sattus Kadi raadio eetrisse Anneli, kes küll laulis, peamiselt oma lastele unelaule, aga ooperilaval polnud kordagi esinenud.

Millised on Kadis järgmised 2500 “Keskpäeva” saadet, ei tihanud juubelisaate toimetaja ennustada. “Kõik sõltub juhtkonnast ja programmi suundadest,” jäi Kipper tagasihoidlikuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 313 korda, sh täna 1)