Magnus Kaldjärv on Eesti parimaid loodusetundjaid (3)

Eesti õpilased saavutasid 17.–24. märtsil Luksemburgis Euroopa Liidu 11. loodusteaduste olümpiaadil läbi aegade parima tulemuse. Võistkond, kuhu kuulusid Eva-Maria Tõnson Tartu Veeriku koolist, Magnus Kaldjärv Saaremaa ühisgümnaasiumist ja Tiit Hendrik Piibeleht Gustav Adolfi gümnaasiumist, tuli koju kuldmedaliga.

“Kõik oli tehtav. Lihtsalt küsimus oli selles, kui hästi,” ütles mitmesugustel konkurssidel ja olümpiaadidel varemgi suurepäraseid tulemusi saavutanud 10.c klassi õpilane Magnus Kaldjärv. Noormehe sõnul oli see talle loodusteadustes kolmas rahvusvaheline võistlus.

Luksemburgis osales 44 võistkonda 22 liikmesriigist. Tänavuse loodusteaduste olümpiaadi teemad olid räni ja taastuvad energiaallikad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 322 korda, sh täna 1)