Salastatud klassipildid

Tõeline rõõm on lehest lugeda, et andmekaitseinspektsioon on maha saanud järjekordse töövõiduga. Seekord siis plaanitakse keelustada klassipiltide veebikeskkonda riputamine. Ilmselt on ainult aja küsimus, kui tublimate õppurite ja kooli kuldmedaliga lõpetanud vilistlaste fotod kästakse maha võtta ka kooliseintelt. Sest see rikub võrdse kohtlemise printsiipi.

Järgmine aste võiks olla reidid inimeste kodudesse, mille käigus “fotokonstaabel” kontrollib perekonna fotoalbumit, et ega seal äkki võõraste inimeste fotosid leidu. Ja kohe valmivasse muuseumiseadusesse võiks sisse kirjutada punkti, et ajalooliste isikute fotod on vaid ametkondlikuks kasutamiseks. Veelgi huvitavam on fakt, et mitu kooli on omal algatusel loobunud kooliürituste fotode avalikustamisest, põhjendades seda sellega, et fotosid võidakse kurjasti kasutada.

Sellise uudise kõrval tunduvad kümne aasta tagused naljad sellest, et euroliidus on banaanide kõverused standardiseeritud, lausa lastenaljana. Märgilise tähendusega on, et klassipiltide salastamise plaan tehti avalikuks just pärimusaastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 292 korda, sh täna 1)