Magnus Kaldjärv on üks parimatest noorbioloogidest

Läinud nädala lõpul selgitati Tartu ülikoolis välja Eesti parimad noored bioloogiatundjad. Bioloogiaolümpiaadi lõppvoorus panid 54 bioloogiahuvilist õpilast proovile oma teoreetilised teadmised kogu valdkonnas ning praktilised oskused botaanika, loomaanatoomia ja -füsioloogia, mikrobioloogia ja bioinformaatika valdkonnas.

Tartu ülikooli teatel moodustasid bioloogiaolümpiaadil 10. klasside esikolmiku Jaanika Unt Hugo Treffneri gümnaasiumist, Henri Maalmann Hugo Treffneri gümnaasiumist ja Magnus Kaldjärv Saaremaa ühisgümnaasiumist. 11. klasside esikolmikusse kuulusid Siim Kurvits Hugo Treffneri gümnaasiumist, Riin Viigipuu Kärdla ühisgümnaasiumist ja Kristiine Aluvee Hugo Treffneri gümnaasiumist. 12. klasside esikolmikus olid Jaan Toots Tallinna reaalkoolist, Mette Purde Tallinna prantsuse lütseumist ja Iris Merilo Tallinna reaalkoolist.

15 parimat gümnaasiumiõpilast võistlevad veel kord omavahel aprillis, et selgitada välja neli edukamat, kes esindavad Eestit 14.–21. juulil 24. rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil Berni ülikooli juures Šveitsis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 295 korda, sh täna 1)