KG õpetajad saavad ühtse koolivormi? (1)

Kuressaare gümnaasiumi hoolekogu teisipäeva õhtul toimunud koosolek arutas muude punktide hulgas ka koolirõivaste küsimust, ütles hoolekogu esimees Terje Nepper. Ta täpsustas, et kordagi ei ole keegi välja pakkunud täieliku koolivormi kehtestamist. “See ei sobi kokku KG põhitõdedega,” selgitas Nepper.

Terje Nepper palus hoolekogusse kuuluvatel õpilaste esindajatel enne koosolekut teha koolirõivaste-teemalise kiiruuringu kaasõpilaste seas. Selgus, et 75% õpilastest on koolirõiva vastu. Tegemist on väga tugeva argumendiga, mida hoolekogu austab, märkis hoolekogu esimees.

Tema meelest ongi koolivormi võimalikku kehtestamisse suhtunud pooldavalt hoopiski lapsevanemad. Et Kuressaare gümnaasium on üsnagi vabameelne kool, ei sobi selle kooli õpilastele ranged reeglid.

Samas ei välista hoolekogu, et koolirõivaste üksikute elementide näidised tellitakse siiski ära.

Kooli hoolekogu otsustas, et palju olulisem on koostada koos õpilastega näiteks “KG hea riietumise tava” või reeglid, mis kaotaksid koolipildist sobimatud rõivastuselemendid.

Hoolekogu koosolek lõppes humoorika aruteluga, et KG võiks olla esimene kool Eestis, kus koolivormi kannavad õpetajad. Õpilastele meeldis see mõte väga. Nüüd tuleb ära oodata vaid õpetajate seisukoht, võttis Terje Nepper arutelu kokku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 688 korda, sh täna 1)