Seadusemuudatus teeb Saaremaa kalurite elu õiglasemaks

Kalapüügiseaduse muutmise seaduse eelnõu piiritleb lisaks maakondade püügivõimalustele ka veealad, kus võib kala püüda ühele või teisele maakonnale eraldatud püügivahendite arvu piires.

Praegune seaduse regulatsioon võimaldab näiteks Pärnumaal tegutseval rannakaluril rentida või osta Saaremaa kalurilt püügiõiguse räimepüügiks kasutatava kastmõrraga ning panna see püügile Pärnumaa rannikumerre, püüdes välja Saaremaa rannakaluritele kehtestatud räimepüügikvoodi. Püük oluliselt rikkalikuma kalavaruga Pärnumaa rannikumeres annab pärnumaalastele eelise ja kahandab Saaremaa rannakalurite püügivõimalusi.

Kalapüügiseaduse eelnõu peab aga otstarbekaks piiritleda veealad, kus võib kala püüda ühele või teisele maakonnale eraldatud püügivahendite arvu piires, maakondade rannaalaga piirnevate püügiruutude kaupa.

Seadusemuudatus jõustub 1. novembril ja seda rakendatakse alates 2014. aasta kutselise kalapüügi võimaluste kehtestamisest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 480 korda, sh täna 1)