Pähklimaius Orbu talu siirupitegijailt (3)

Tunamullu jaanikuus esmakordselt kadakasiirupiga ostjate ette tulnud Leedri küla Orbu talu ettevõtjad saavutasid uudse loodustootega kiiresti müügiedu. 

Eelmise aasta septembris pani A-Orbu OÜ Saaremaa ettevõtlusmessil letile lisaks traditsioonilisele ja juba laialdast populaarsust võitnud kadakasiirupile uute toodetena Saaremaa kadakasiirupi sarapuupähklitega ja kreeka pähklitega.

Mõlema toote koostisse kuuluvad ka purustatud kadakamarjad. Kuna uudistoode äratas huvi ka Tallinna mardilaadal, otsustasid siirupiemandad (nii kutsuvad talunikud end ise) pähklimaiust aastaringselt pakkuda.

“Tegime neid tooteid ka jõulukingitustena. Purkidele panime jõuluteemalised kaaned. Kuna rahvale meeldis, siis otsustasime pähkleid kadakasiirupis aastaringselt turustada. Saaremaal on 300-grammised purgid müügil Saarte Sahvris,” rääkis müügijuht Liisi Kuivjõgi.

Saaremaa arenduskeskus ja Saaremaa ettevõtjate liit tunnustasid eelmisel aastal A-Orbu OÜ siirupitootjaid tiitliga Saare Nokkija. Tänavu pälvisid Orbu talu ettevõtjad vabariigi aastapäeval Lümanda valla tunnustuse.

Pikemalt saab siirupiemandatest lugeda homsest Saarte Häälest rubriigis “Ettevõtlus maal”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 744 korda, sh täna 1)