Jääpurjetajate lahkumine vähendas hotellide teenistust (3)

Saaremaal sel nädalal toimuma pidanud jääpurjetamise EM-võistluste ärajäämine kehvade jääolude tõttu jättis teenistusest ilma ka majutusasutused.

Arensburg Boutique Hotel & Spa müügijuht Piret Puusepp rääkis, et esimesed võistlustega seotud külalised Rootsist ja Venemaalt jõudsid nädalavahetuse juba Saaremaal olla, kui tuli teade võistluste üleviimisest Lätti. Kuna tegemist on suuresti ilmastikust mõjutatud spordialaga, suhtus hotell klientide lahkumisse mõistvalt. Võistluspaiga muutmine on selle spordiala juures küllaltki tavaline.

Kui tavaliselt võtab majutuskoht hotellitoa ülesütlemise korral vähemalt osalist tasu ka nende päevade eest, mis jäid kliendi poolt kasutamata, siis praegusel juhul seda ei tehtud, kinnitas Puusepp. Arensburgi hotellis ei olnud jääpurjetajaid küll palju, kuid arvestades, et toad olid kinni pandud nädalaks ajaks, andis see end majanduslikult paratamatult mingil määral tunda.

Piret Puusepa sõnul oli jääpurjetajatel väga kahju Saaremaalt lahkuda, sest kuuldavasti neile meeldis siin. Müügijuht lisas, et jääpurjetajaid on Arensburgi hotellis peatunud juba mitu aastat, peale võistluste on siin käidud ka proovimas ja testimas. “Mõned inimesed olid täitsa tuttavad juba,” tõdes Puusepp, kelle hinnangul on jääpurjetajad väga meeldivad inimesed.

Teadaolevalt pidi suurem osa jääpurjetamisvõistlustega seotud inimestest peatuma Rüütli spaahotellis. Seevastu GO SPA-s oli võistlustega seotud broneeringuid napilt. “Meil on praegu siin hoopis üks Norra grupp reisifirmade esindajatest, kes vaatavad Saaremaad kui üht reisi sihtkohta,” ütles GO SPA turundus- ja müügijuht Anneli Kikkas. “Proovime oma hea teenusega promoda kogu Saaremaad,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 525 korda, sh täna 1)