Tornimäel otsitakse vaimurikkust

Täna toob Tornimäe rahvamaja näitering Tungal lavale Valter Uusbergi ja Mart Kivastiku teatritüki “Vaim”. Lavastuse, mis räägib vaimuotsinguist ja leidmisest.

“Eks me kõik näe aeg-ajalt nii eneses kui ka enda ümber vaimuvaesust,” ütles lavastaja, Kaali kooli huvijuht Krista Kütt. Ta lisas, et püüame vahel näida sellistena, nagu meid näha tahetakse, ja mängida meile kasulikku mängu. “Elu on aga liiga lühike selleks, et mängida. Niisiis teeme seda lavalaudadel,” märkis ta.

Küti sõnul ei olnud teatritüki valikuga probleeme. “Ees ootavad valimised ja rahvas tahaks omavalitsuse ja riigi eesotsas näha vaimult rikkaid inimesi, kellel on arukad mõtted ja otsused,” ütles ta.

Lavastaja kinnitusel on vaatama oodatud kõik, kellele meeldib huumor, sest lugu on naljakas. Lavastuse muusika on valitud ansambel Ruja repertuaarist.

Kaasa löövad enamjaolt kohalikud inimesed ja tublid harrastusnäitlejad, kellel on tahtmine kokku saada ja end laval proovile panna. Mängivad Gerry Grünberg, Krista Riik, Raivo Kabur, Lea Laht, Rainer Helde, Kadri Kabur, Meelis Pärn, Meelis Lember, Ingrid Holm, Kati Käbin, Liis Kaal, Tõnn-Kaspar Pärn.

Krista Kütt lisas, et väga suureks abiks ja toeks lavastuse valmimise juures on olnud trupp ise, tegutsedes ja mõeldes ühiste eesmärkide nimel. “Olen neile siiralt tänulik,” kinnitas ta. Pöide valla kultuuritöö kuraator Krista Riik ütles, et Tungal toob lavale juba neljanda lavastuse. Varem on lavastanud Evi Ringmäe ja Anu Urmet.

Kell 20 algavale etendusele on oodatud kõik teatrihuvilised. On ju teatrikuu ning siis tulebki teatrit teha ja teatris käia. “Minagi teen kaasa seepärast, et koos käib tore seltskond ja tore on koos midagi teha ja teistele pakkuda. Proovist tulles on alati hea tunne,” kinnitas Riik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 225 korda, sh täna 1)