Kommentaar

SH 2.03 uudisele “Kuressaares pandi alus naiskodukaitse Saaremaa akadeemilisele jaoskonnale”

NKK uue jaoskonna moodustamine ja koos sellega ka üle kümne uue NKK liikme Kaitseliidu Saaremaa malevaga liitumine on väga rõõmustav ja eeskujuks olev näide, mida ka teised kollektiivid võiksid järgida.

Suuremate töökollektiivide puhul on Kaitseliiduga ja NKK-ga liitumisel igati loogiline, et kolleegidest sõpruskond moodustab ka oma allorganisatsiooni ja vastavalt kujundatakse ise ka oma riigikaitselist tegevust. Seda eeskuju võiks järgida ka mujal.

Kooliõpetajatest akadeemilistelt naiskodukaitsjatelt ootan edaspidi aktiivset kaasalöömist nii Kuressaare gümnaasiumi õpilaste hulgas vajaliku riigikaitselise ja isamaalise kasvatustöö tegemisel kui ka maakondliku ja riikliku kultuurielu kujundamisel. Meie noorte isamaalised aated ja kindel tahe kaitsta meie rahvuslikku iseseisvust kujundatakse välja kodus ja koolis.

Naiskodukaitsjatest kooliõpetajad sobiksid ka oma kooli juures tegutseva kodutütarde organisatsiooni toetajateks-juhendajateks.

Kristjan Moora
kolonelleitnant
Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 112 korda, sh täna 1)