Tiidrek Nurme jooksis poolmaratonis rekordi

Tiidrek Nurme läbis laupäeval Itaalias Roma–Ostia poolmaratoni ajaga 1.03.13, mis on Pavel Loskutovi järel Eesti kõigi aegade teine tulemus ja maakonna rekord.

Pavel Loskutovile kuuluvast Eesti rekordist jäi Nurmel puudu 13 sekundit, vahendab Jooksuportaal. “Distantsi esimesel poolel tundsin ennast üsna mugavalt,” kirjutas Roomas parima eestlasena 12. koha saanud Nurme oma blogis. “Meetrid möödusid märkamatult, minutitele ei pööranud suurt tähelepanu ja püüdsin lihtsalt keskenduda oma jooksule.”

10 km läbis Nurme isikliku rekordi 29.47-ga. Olgugi et teda hakkasid kimbutama säärekrambid, leidis saarlane 40-minutilise jooksu järel töörütmi ja tempo püsis. “Finiš tuli väga ootamatult, arvasin, et üks kilomeeter on vaja veel joosta,” märkis Nurme. “Oleksin hea meelega teinud pika lõpuspurdi, kuid kahjuks olin nii omas maailmas ning ei pööranud tähelepanu sellele, et oleks vaja jooksu lõpetama hakata.”

Poolmaratoni võitis meestest keenialane Wilson Kiprop 59.15-ga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)